LIVERPOOL - Liverpool heeft maandag overtuigend gewonnen van Manchester City. Op het eigen Anfield was de ploeg van coach Kenny Dalglish met 3-0 te sterk. De eindstand was bij rust al bereikt.

Dirk Kuijt maakte het tweede doelpunt voor Liverpool. De andere treffers kwamen op naam van Andy Carroll die voor het eerst scoorde sinds zijn komst van Newcastle United afgelopen winter.

Door de overwinning mag Liverpool nog dromen van de Champions League. De 'Reds' staan zesde en hebben met nog zes wedstrijden te gaan acht punten minder dan nummer vier City.

Die plaats betekent toegang tot de voorronde van het Europese miljoenenbal. Nummer vijf Tottenham Hotspur heeft nog een inhaalduel tegoed en heeft evenveel verliespunten als City.

Blessure Tevez

De miljoenenformatie van City kreeg in de eerste helft nog een extra domper te verwerken met het uitvallen van clubtopscorer Carlos Tevez. De Argentijn maakte al negentien competitiedoelpunten.

Mario Balotelli verving hem, maar ook de Italiaan strompelde in de slotfase met een vermeende rugblessure van het veld. Zijn aftocht betekende wel dat Nigel de Jong als invaller nog wat speelminuten kreeg.

Stadsderby

Het leek erop dat City de confrontatie met stadgenoot Manchester United van komend weekeinde belangrijker vond. De rivalen staan zaterdag tegenover elkaar in de halve finales van de FA Cup. De Jong en David Silva begonnen vermoedelijk met die confrontatie in het achterhoofd op de bank.

Liverpool was vanaf de eerste minuut de baas in eigen stadion. Oud-Ajacied Luis Suarez, die met Carroll het nieuwe aanvalsduo van het elftal vormt, hield de verdediging van City continu bezig. De Uruguayaan was ongelukkig in de afronding. Dat gold niet voor Carroll die in de twaalfde minuut verwoestend uithaalde toen de bal toevallig voor zijn voeten belandde.

Beslissing

In een tijdsbestek van twee minuten besliste Liverpool vervolgens de wedstrijd. Eerst scoorde Kuijt op aangeven van Fabio Aurelio. De Katwijker maakte zijn negende doelpunt in de Premier League.

Vlak daarna kopte Carroll zijn tweede binnen na een voorzet van Raul Meireles, al beroerde City-verdediger Aleksandar Kolarov de bal ook nog even met het hoofd. Liverpool wacht zondag opnieuw een topduel. Dan is Arsenal in Londen de tegenstander.