AMSTERDAM - Robin Haase heeft zich maandag ten koste van Nikolay Davidenko geplaatst voor de tweede ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo. De nummer 63 van de wereld was in drie sets te sterk: 7-5, 4-6, 6-4. 

De eerste set waren beide heren aan elkaar gewaagd. Haase verzilverde zijn eerste breekpunt en ook Davidenko wist door de service van de Nederlander te gaan.

In de elfde game kreeg Haase maar liefst zeven breekkansen. Hij plaatste uiteindelijk de break en serveerde daarna met de nodige moeite de set uit.

Doortrekken

In het tweede bedrijf zette Haase de goede lijn door. Hij brak Davidenko in de eerste game, maar de Rus trok de stand gelijk weer recht.

Toen de Hagenaar een 4-2 voorsprong pakte, leek hij op weg naar een snelle zege. Haase verloor de vier daaropvolgende games echter, waardoor een beslissende derde set noodzakelijk was.

Haase leek zich goed te herstellen van de klap en brak Davidenko direct, maar net als tijdens de tweede set kwam de Rus direct terug.

Jürgen Melzer

De Zuid-Hollander raakte niet van slag en wist opnieuw een break te forceren. Dit keer gaf hij de voorsprong niet meer uit handen waardoor hij het duel definitief naar zich toe kon trekken.

Haase neemt het in de tweede ronde op tegen Jürgen Melzer. De in Monte Carlo als zevende geplaatste Oostenrijker werd in de eerste ronde vrijgeloot en komt zodoende voor het eerst in actie in het prinsendom.