AUGUSTA - De Zuid-Afrikaanse golfer Charl Schwartzel heeft in het Amerikaanse Augusta het Masterstoernooi op zijn naam geschreven. Hij kwam na vier ronden uit op 274 slagen, veertien onder par.

De Australiërs Jason Day en Adam Scott eindigden als tweede en derde, met 276 slagen. Tiger Woods werd vierde met 278 slagen.

Schwartzel kende een sterke slotdag in Augusta, met zes onder par in 66 slagen. Hij bleef hiermee zijn concurrenten Jason Day (68) and Adam Scott (67) voor.

Tiger Woods herstelde zich met 67 slagen van de slechte derde ronde van zaterdag, maar de viervoudig winnaar eindigde in Augusta als vierde.

Desastreus

Voor Rory McIlroy eindigde het toernooi desastreus. De jonge Noord-Ier begon als leider in het klassement aan de vierde ronde, maar bezweek onder de druk. Hij had zondag niet minder dan tachtig slagen nodig, acht boven par. Hij werd gedeeld vijftiende.

Het was de eerste Masterstitel voor Schwartzel. ''Dit is een prachtige zege'', reageerde hij naderhand. ''Ik wist dat ik in de laatste fase van het toernooi rustig moest blijven. Het verschil was niet groot. De sfeer echter was geweldig hier. Dat heeft bijgedragen aan mijn zege.''