UTRECHT - Feyenoord is terug in de race om via de play-offs misschien toch nog Europees voetbal af te dwingen. De ploeg van trainer Mario Been deklasseerde in Stadion Galgenwaard FC Utrecht met 4-0. Feyenoord gaf FC Utrecht in alle opzichten voetballes.

Bij FC Utrecht kwam de nederlaag keihard aan.

De formatie van coach Ton du Chatinier is na het onthutsende verlies allerminst zeker meer van plaatsing voor de play-offs, de sportieve eis die grootaandeelhouder Frans van Seumeren na al zijn financiële investeringen al vóór de competitie bij de technische staf neerlegde.

FC Utrecht begon goed aan het duel. Al na vijf minuten was de opgerukte verdediger Mihai Nesu dicht bij een treffer.

Het openingsdoelpunt viel kort daarna aan de andere kant. Leroy Fer kopte een hoekschop van Diego Biseswar achter doelman Michel Vorm.

Tegenstoten

FC Utrecht zette druk na die tegenvaller. De defensie van Feyenoord bleef echter zonder noemenswaardige problemen overeind omdat de Utrechtse aanvalsacties te steriel waren.

De tegenstoten van Feyenoord waren gevaarlijker. Het statische Utrechtse centrum Alje Schut-Jan Wuytens had nauwelijks vat op de snelle counters.

Nadat eerder al Ryo Miyaichi op de lat had gekopt, verdubbelde Kelvin Leerdam na ruim een half uur de voorsprong.

Hij kopte raak na een hoekschop van Miyaichi, de tweede keer dat de centrale verdedigers van FC Utrecht onvoldoende ingrepen.

Gifbeker

Na rust bracht Du Chatinier met Ricky van Wolfswinkel een extra spits in. Het hielp de thuisclub niet. Het gedreven Feyenoord bleef het beste van het spel houden.

Na bijna een kwartier gooide Diego Biseswar het duel definitief in het slot. Na een fraaie solo krulde hij de bal knap in de verre hoek: 0-3.

De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor het machteloze FC Utrecht. Georginio Wijnaldum bepaalde de eindstand op 0-4.