AMSTERDAM - Sebastian Vettel benadrukte na zijn overwinning in de Grand Prix van Maleisië dat zijn team nog veel werk moet verrichten. Ondanks de honderd procent score in de eerste twee races, mag Red Bull volgens de Duitser niet stil zitten.

"Wij kunnen trots zijn op wat we vandaag hebben bereikt", verklaarde hij op de persconferentie na afloop van de race. "Maar we kunnen niet ophouden met het zoeken naar verbetering."

"We weten hoe klein het gat met de rest is. We moeten blijven verbeteren."

Vettel noemde daarbij specifiek het KERS-systeem. De Duitser kon zich aan het begin van de race nog wel beroepen op de technologie, maar halverwege de Grand Prix moest het worden uitgeschakeld.

"KERS gaf ons wat we nodig hadden vandaag. Bij de start kon ik het gebruiken, daarna moest ik het uitzetten. Het is een probleem waar we duidelijk aan moeten werken."

Zwarte vlek

De regerend wereldkampioen was blij verrast een zwarte vlek in zijn spiegel te zien bij de start. "Opeens zag ik iets zwarts. Het duurde even voordat ik realiseerde dat het Nick (Heidfeld, red.) was."

Zijn landgenoot kende een droomstart in de Renault. De vervanger van de geblesseerde Pool Robert Kubica reed van de zesde plek naar de tweede om uiteindelijk achter Jenson Button als derde man op het podium te eindigen.

"De start was fantastisch", blikte Heidfeld na afloop terug. "Op het eind hadden we wel het geluk dat Lewis Hamilton en Fernando Alonso terugvielen en dat we ternauwernood Mark Webber achter ons hielden. Maar dit is niettemin een grote stap voorwaarts."