AUGUSTA - Golfer Rory McIlroy blijft ook na de derde ronde van zaterdag leider in de Masters in Augusta. De pas 21-jarige Noord-Ier kan met nog één ronde te gaan na Tiger Woods in 1997 de jongste speler ooit worden die het Masterstoernooi op zijn naam schrijft.

McIlroy liep zaterdag via een comfortabele ronde van zeventig slagen, twee onder par, uit naar een voorsprong van vier slagen op vier achtervolgers.

Dat zijn de Australiër Jason Day, de Argentijn Angel Cabrera, de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel en de Zuid-Koreaan K.J. Choi.

McIlroy sloeg toe op de tweede negen holes, waarin hij nog drie birdies maakte en bewees dat hij met de druk van de koppositie kan omgaan. Hij bracht zijn totaal op 204, twaalf slagen onder par.

''Ik moet niet op de zaken vooruit gaan lopen, want ik weet hoe snel een voorsprong weer kan verdwijnen."

"Ik moet net zo goed blijven spelen als de afgelopen dagen'', aldus McIlroy in een vooruitblik op de vierde ronde van zondag.

Woods

Tiger Woods kende zaterdag een slechte dag en zag zijn achterstand op McIlroy oplopen naar zeven slagen. Hij lijkt met de negende plaats kansloos voor zijn vierde titel in Augusta.

De Amerikaan leverde zaterdag een kaart in van 74 slagen (+2) en verprutste de nodige putkansen op de greens.

Titelverdediger Phil Mickelson staat nog achter Woods op de gedeelde achttiende plaats.

De man die zich aandiende als grote bedreiger van McIlroy was Cabrera, die in 2009 de Masters won. De Argentijn rukte op in het klassement met een ronde van 67 slagen (-5).