VENLO - VVV-Venlo heeft zaterdag vergeefs gehoopt op medewerking van NEC in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De Nijmegenaren wonnen het uitduel afgetekend met 4-1.

Lorenzo Davids, John Goossens (twee) en topscorer Björn Vleminckx verzorgden de NEC-treffers. Ahmed Musa trof voor de nummer zeventien van de eredivisie doel in blessuretijd.

Vorig jaar stelde VVV-Venlo het eredivisieschap veilig met een zege op NEC. Zaterdag kregen de Limburgers geen uitzicht op een overwinning.

Vleminckx was weer de grote man bij NEC. De vertrekkende topscorer was bij drie Nijmeegse treffers betrokken: twee keer als aangever, een keer als schutter.

Geen grip

Het dolende VVV slaagde er geen moment in grip op de wedstrijd te krijgen. Met de openingstreffer van NEC na 21 minuten - Davids scoorde uit een voorzet van Vleminckx - leek bij VVV het vertrouwen in een goede afloop direct te verdwijnen.

Slechts de snelle aanvaller Musa zorgde af en toe voor een opleving, maar verder kwamen de Limburgers niet.

Zodra NEC in een hogere versnelling ging voetballen, hapte de thuisclub naar adem en werd het verschil in voetballend vermogen duidelijk zichtbaar.

Opgave

De 2-0 voor NEC was dan ook geen verrassing. Nadat Vleminckx eerst met een kopbal de lat nog had geraakt, legde hij een minuut later met de borst de bal panklaar voor Goossens.

Vlak daarna tekende Vleminckx zelf voor zijn negentiende treffer van het seizoen. VVV boog het hoofd en putte ook geen energie meer uit de spaarzame kansen.

Slotakkoord

Robert Cullen en Ruud Boymans mochten vrij aanleggen, maar hun inzet werd op het laatste moment geblokkeerd door verdedigers van NEC.

Het Nijmeegse slotakkoord was voor Goossens, die zijn van richting veranderde schot in het doel zag verdwijnen (0-4).

Musa zorgde in blessuretijd uit een strafschop voor de Venlose eretreffer: 1-4.