ZALLA - Andreas Klöden heeft zaterdag de Ronde van Baskenland op zijn naam geschreven. De Duitse wielrenner, fietsend voor RadioShack, gebruikte de afsluitende tijdrit over 24 kilometer in Zalla om de aansprekende ronde naar zich toe te trekken.

Robert Gesink van de Rabobank steeg door een sterke tijdrit naar de derde plaats in het eindklassement.

Klöden (35) eindigde in de afsluitende tijdrit als tweede achter zijn landgenoot Tony Martin, die een tijd van 32 minuten en 16 seconden noteerde.

De tijd van Klöden was voldoende om de Spanjaard Joaquin Rodriguez van de eerste plaats te verdringen. De Duitser won Baskenland ook al eens in 2000.

Gesink

Gesink liet zien dat hij vooruitgang in het tijdrijden heeft geboekt. De Nederlander verloor 50 seconden op de specialist Martin, maar zag zichzelf in de etappeuitslag wel terug als nummer zeven.

In het eindklassement had Gesink net als de Amerikaanse nummer twee Chris Horner 47 tellen achterstand op Klöden.

'Boven verwachting'

Gesink bereidde zich in Baskenland voor de heuvelklassiekers die de komende weken op het programma staan.

''Het podium is uiteindelijk toch wel boven verwachting'', complimenteerde ploegleider Adri van Houwelingen zijn kopman.

''Gezien de bezetting hier en het koersverloop van afgelopen week waarin Robert probleempjes kende op de explosieve klimmetjes, is dit een geweldige kentering voor ons en een teken dat hij toch heel goed in orde is. Robert heeft al met al een goede week achter de rug.''