MANCHESTER - Manchester United krijgt de Engelse landstitel steeds meer in het vizier. De koploper versloeg zaterdag in eigen stadion Fulham met 2-0.

De ploeg van manager Alex Ferguson heeft nu tien punten voorsprong op directe achtervolger Arsenal, dat twee wedstrijden minder speelde. Arsenal moet zondag op bezoek bij Blackpool.

Dimitar Berbatov opende de score in de twaalfde minuut. De tweede treffer kwam na ruim een half uur spelen op naam van mede-aanvaller Antonio Valencia.

Van der Sar

Doelman Edwin van der Sar deed niet mee bij Manchester United. Trainer Alex Ferguson lijkt de Nederlandse doelman voorlopig alleen in te zetten in de belangrijkste wedstrijden, zoals afgelopen woensdag in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea. Manchester won in Londen met 1-0.

Ferguson paste zijn elftal in vergelijking met dat duel op bijna alle posities aan. Spits Wayne Rooney ontbrak wegens een schorsing.

''In deze fase van de competitie gaat het om het resultaat'', zei Ferguson. ''We hebben niet goed gespeeld en waren in de tweede helft slordig in balbezit. Kansen op meer doelpunten kregen we genoeg.''