BERLIJN - Turnster Céline van Gerner is zaterdag bij de Europese kampioenschappen in Berlijn als zevende geëindigd in de toestelfinale op brug.

Van Gerner zag haar oefening beloond met een score van 13,975. Dat was 0,4 punt minder dan in de meerkampfinale van vrijdag.

Het goud was voor de Britse Elizabeth Tweddle: 15,100. De Russische Tatiana Nabieva (15,075) pakte het zilver. De Duitse Kim Bui (14,675) werd derde.

Goed gevoel

Van Gerner sloot de Europese kampioenschappen zaterdag in Berlijn af met een goed gevoel. Na haar knappe zevende plaats tussen 24 turnsters in de meerkampfinale eindigde ze in de toestelfinale op brug eveneens als zevende.

Alleen de Italiaanse Vanessa Ferrari bleef met een mislukte afsprong achter de Emmeloordse tiener.

Ervaring

''Eén combinatie is niet geteld, net als in de kwalificaties. Maar ik vond het al mooi dat ik er stond. Dit is een ervaring die je meeneemt. Kampioen zou ik toch niet worden’’, keek Van Gerner terug.

De titel was voor de Britse Elizabeth Tweddle die tot 15,100 kwam en daarmee de Russische Tatiana Nabieva (15,075) maar net achter zich liet. De Duitse Kim Bui pakte het brons: 14,675.

Nieuw element

Van Gerner zag haar oefening beloond met een score van 13,975. Dat was 0,4 punt minder dan in de meerkampfinale van vrijdag. Dat verschil lag geheel in de moeilijkheidsgraad. Eén element waaraan twee combinaties zijn verbonden.

''Het gaat om een liggerwissel van de hoge naar de lage balk die niet in handstand werd geturnd’’, legde coach Gerben Wiersma uit. ''Het is een nieuw element die ze wel nodig heeft voor haar oefening.’’

Er is nog een theoretische kans dat Van Gerner zondag in actie komt. Ze staat derde reserve voor de finale op vloer.