AMSTERDAM - Alessandro Ballan wordt beschuldigd van het ondergaan van illegale bloedtransfusies. Dat liet openbaar aanklager Antonino Condorelli weten nadat hij zijn meer dan een jaar durende onderzoek had afgerond.

Net als de wereldkampioen van 2008 moeten ook toprenners als Damiano Cunego en Marzio Bruseghin zich binnenkort verantwoorden.

De resultaten van het onderzoek zouden zijn gebaseerd op afgetapte telefoongesprekken en informatie van het Italiaanse antidopingagentschap.

"Zo ontdekten we dat Ballan in 2009 in een ziekenhuis in Montichiari een illegale bloedtransfusie heeft ondergaan", vertelde Condorelli aan de Italiaanse krant Corriere della Serra. "Ook de rol van de betrokken arts wordt onderzocht."

Parijs-Roubaix

Toen vorig jaar bekend werd dat Ballan werd genoemd in een dopingzaak, werd hij door zijn ploeg BMC direct op non-actief gesteld. Enkele maanden later mocht hij toch weer koersen.

Ook zondag in Parijs-Roubaix gaat de Italiaan gewoon van start, liet de ploegleiding weten. De beschuldigingen hebben betrekking op de tijd dat Ballan nog voor Lampre reed.