AMSTERDAM - Jeugdtrainers Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Ruben Jongkind en Bryan Roy worden vanaf 30 juni niet op non-actief gesteld. Dat zegt algemeen directeur Rik van den Boog.

Hij spreekt daarmee het bericht tegen dat zaterdagochtend verscheen in De Telegraaf. De vier betrokken jeugdtrainers werkten mee aan het technisch rapport van Johan Cruijff.

Van den Boog laat weten dat Ajax, gezien de huidige onrustige situatie, voorlopig wel wacht met het verlengen van aflopende contracten.

"Dat is iets anders dan dat we mensen ontslaan of op non-actief zetten, want dat is helemaal niet aan de orde en dat hebben we ook niet als zodanig besproken met de betrokkenen."

Onveilig

Omdat in het rapport van Cruijff zou staan dat enkele jeugdtrainers hun biezen moeten pakken, is de sfeer op sportcomplex De Toekomst er niet beter op geworden. "Er is een situatie ontstaan die door een aantal medewerkers als onveilig wordt ervaren en er wordt argwanend naar elkaar gekeken", weet van den Boog.

De algemeen directeur, die nu het bestuur heeft aangekondigd op te stappen zelf ook een onzekere toekomst tegemoet gaat, wil niet nog meer olie op het vuur gooien.

"Wij hebben als directie afgelopen week enkele gesprekken gevoerd met de jeugdtrainers met als doel rust te creëren. We hebben niemand de wacht aangezegd."

Gesprek

Eerder deze week werden er juist pogingen ondernomen om de ontstane impasse te doorbreken.

Een commissie van de ledenraad reisde samen met erevoorzitter Michael van Praag af naar Barcelona voor een gesprek met Cruijff, dat volgens alle betrokkenen veel aanknopingspunten bood voor een betere toekomst.