ALKMAAR – Oud-doelman John Karelse fungeert volgend seizoen als hoofdcoach van NAC Breda. Dat maakte de huidige interim-coach, die de A-selectie samen met collega Gert Aandewiel onder zijn hoede heeft, vrijdagavond bekend op Eredivisie Live na de remise bij AZ (1-1).

''Het contract is rond'', liet Karelse weten. ''Ik word hoofdcoach van NAC. Voor hoe lang ik heb getekend? Voor 23 jaar, haha. Nee, voor een jaar."

"De club wilde niet langer en ik vond het ook niet nodig. Als het goed gaat, kan je toch wel met elkaar doorgaan, als het niet goed gaat, kun je gemakkelijk van elkaar af.''

Karelse begon evenals Aandewiel als assistent van hoofdcoach Robert Maaskant aan het seizoen. Na die diens plotselinge vertrek`eind augustus naar Wisla Krakow in Polen kreeg het duo de leiding over de A-selectie.

''Ik hoop dat Gert komend seizoen mijn assistent is'', gaf Karelse aan. ''Maar hij heeft ook ambities. Voor een bepaalde datum mag hij nog naar een andere club. Maar ik hoop dat hij blijft. Hij is een prima trainer en een fantastische assistent.''