HILVERSUM - Ex-voorzitter Jorien van den Herik is nog steeds niet klaar met Feyenoord. De 67-jarige zakenman is van plan om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Rotterdamse rechtbank deze week in de zaak die hij tegen zijn vroegere club had aangespannen. 

De voormalige preses vindt dat de huidige clubleiding zich nog steeds niet fatsoenlijk gedraagt tegenover hem.

''Ik zou liever de zaak helemaal afsluiten. Zo zou het moeten zijn'', betoogde Van den Herik vrijdagavond in het RTL7-programma Voetbal International.

''Maar ik heb me flink geërgerd donderdag aan een bericht op de website van Feyenoord. Ze halen er steeds weer dossiers bij waarvoor ik al lang niet meer verantwoordelijk ben"

"Dat moet een keer afgelopen zijn. Ik denk dat ik in hoger beroep een goede kans maak om mijn zaak alsnog te winnen.''

FIOD-zaak

Feyenoord is veroordeeld tot het betalen van een bedrag van ruim 40.000 euro aan Van den Herik. De voormalige clubleider claimde een bedrag van 3 ton aan juridische kosten die hij van 1999 tot 2008 zou hebben gemaakt in de FIOD-zaak bij de Rotterdamse club.

,,Destijds is afgesproken dat het de voorzitter niets mocht kosten. Ik heb er in die zaak ook alles aan gedaan. Maar mijn kosten zijn nooit vergoed. Dat lijkt me niet juist.''