ENSCHEDE - FC Twente mag zondagmiddag laten zien dat het nog wel de beste ploeg van Nederland is. De koploper van de eredivisie ontvangt drie dagen na het debacle bij Villarreal (5-1) Roda JC, dat met de zevende positie nog volop in de race is om een ticket voor Europees voetbal voor komend seizoen.

FC Twente verdedigt tijdens de dertigste speelronde een voorsprong van twee punten op PSV, dat donderdag bij Benfica eveneens smadelijk onderuit ging (4-1).

De formatie uit Eindhoven dreigt het seizoen opnieuw met lege handen af te sluiten. SC Heerenveen, zondag de tegenstander in het Philips Stadion, beleeft met de huidige twaalfde klassering helemaal een rampseizoen.

Ajax, de nummer drie van de eredivisie, heeft de hoop op een dertigste landstitel nog niet helemaal opgegeven. De Amsterdammers beginnen zondag met een achterstand van vijf punten op FC Twente aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Ajax sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen de regerend kampioen uit Enschede.

Willem II

Hekkensluiter Willem II is zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo alleen gebaat bij een zege. Het verschil met VVV-Venlo, de nummer zeventien van de eredivisie, bedraagt vijf duels voor het einde van de reguliere competitie vijf punten. De formatie uit Venlo ontvangt zaterdag NEC, waar trainer Wiljan Vloet afgelopen week zijn afscheid aankondigde.

ADO Den Haag, de verrassende nummer vijf, treedt zaterdag op als gastheer van Vitesse. Tegelijkertijd spelen ook Excelsior en De Graafschap tegen elkaar. AZ opent de dertigste speelronde vrijdag al met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.