AMSTERDAM - Michael van Praag bemiddelt niet langer in de bestuurscrisis bij Ajax. Dat heeft de voorzitter van de KNVB en erevoorzitter van de Amsterdamse club vrijdag aan de radiozender BNR laten weten.

Van Praag vergezelde donderdag de ereleden Hennie Henrichs, Arie van Os en Rob Been jr. en Cees van Oevelen (beiden van de ledenraad) tijdens een bezoek aan Johan Cruijff in Barcelona.

"Maar ik bemiddel niet in deze crisis'', zegt hij. ''Ik ben slechts bij het gesprek geweest met Johan. Verder doe ik niets. Dat is alles. Nu trek ik mij weer terug. Ik bemoei me niet inhoudelijk met deze zaak."

"Het enige waarmee ik probeer te helpen is op een waardige en respectvolle manier met elkaar communiceren. Dat is in het belang van Ajax en het imago van het Nederlands voetbal in het algemeen.''

Impasse

Henrichs, Van Os, Been jr. en Van Oevelen onderzoeken of Ajax uit een gerezen impasse kan raken. Alle leden van het bestuur en de raad van commissarissen van de Amsterdamse club kondigden vorige week hun vertrek aan omdat ze net als de directie niet volledig akkoord gaan met het technische plan waarmee Cruijff zijn eerste profclub weer succesvol denkt te maken.

Henrichs, Van Os, Van Oevelen en Been jr. spraken donderdag over een aangenaam gesprek met de voormalige nummer veertien.

Ze rapporteren binnenkort de ledenraad van Ajax, die vervolgens waarschijnlijk een benoemingscommissie voor een nieuw te formeren bestuur en raad van commissarissen in het leven roept. Cruijff heeft al aangegeven dat hij een functie in de raad van commissarissen niet uitsluit.