AMSTERDAM - Mark Webber is goed begonnen aan het Grand Prix-weekeinde in Maleisië. Nadat hij zich eerder al de snelste toonde tijdens de eerste trainingsessie, bracht de Australiër vrijdag ook in de tweede omloop de snelste tijd op de klokken.

De coureur van Red Bull Racing had 1.36,876 nodig voor een ronde op het circuit van Sepang. Webber bleef Jenson Button van McLaren vijf duizendste van een seconde voor.

Lewis Hamilton (1.37,010) legde beslag op de derde plaats, voor wereldkampioen Sebastian Vettel (1.37,090) en Michael Schumacher (1.38,088).

Eerste sessie

Webber was tijdens de eerste sessie dominanter; nummer twee Hamilton moest anderhalve seconde toegeven. Schumacher bezette na de eerste omloop de derde plaats, Vettel werd teleurstellend zeventiende.

''Het ziet er goed uit, maar het is nog vroeg in het weekeinde. Het was droog en de bolide deed het goed, was betrouwbaar. Dat was een mooie bonus'', aldus Webber.

Ferrari en Renault vielen enigszins tegen. Fernando Alonso van het Italiaanse team eindigde in beide sessies als negende, Massa werd twee keer zesde.

Vitaly Petrov, de verrassende nummer drie in Melbourne, bekleedde plek dertien na de tweede run, vijf plaatsen onder zijn teammaat Nick Heidfeld van Renault.

McLaren

Ondanks het sterke optreden van Webber, was er ook bij McLaren optimisme. ''We zijn na Melbourne een andere weg ingeslagen. We hebben de bolide helemaal nageplozen en een aantal aanpassingen teruggedraaid. De bolide presteerde hier een stuk beter'', zei Button na de eerste trainingsdag.

De race in Maleisië wordt zondag verreden, zaterdag staat de kwalificatie op de rol. Webber finishte twee weken geleden in Australië teleurstellend als vijfde, op ruime afstand van zijn winnende teammaat Vettel.