AMSTERDAM - De speciale commissie van de ledenraad van Ajax heeft donderdag een bezoek gebracht aan Johan Cruijff in Barcelona. Opvallend daarbij was de aanwezigheid van bondsvoorzitter Michael van Praag van de KNVB.

De erevoorzitter van Ajax stemde eerder deze week in met een bemiddelende rol in het bestuurlijke conflict bij de Amsterdamse club. De reglementen van de KNVB staan dat toe.

Volgens een bericht op de website van Ajax verliep het gesprek met Cruijff in zijn woonplaats Barcelona in een ''zeer prettige sfeer''. Erelid Cruijff was dezelfde mening toegedaan, aldus Ajax.

Aanknopingspunten

''We zien in de openhartige en coöperatieve houding van Cruijff aanknopingspunten om uit de gerezen impasse te geraken'', liet ledenraadvoorzitter Rob Been jr. weten.

Ajax benadrukte dat alle betrokkenen verder geen informatie zullen vertrekken over deze eerste bespreking.

De leden van het bestuur en de raad van commissarissen van Ajax stelden vorige week woensdag hun functies ter beschikking, nadat de gesprekken met de technische klankbordgroep onder leiding van Cruijff waren geëscaleerd. Een speciale commissie van de ledenraad verricht nu onderzoek naar de diverse spanningsvelden binnen en rondom de club.