UTRECHT - De Deense international Michael Silberbauer is aan zijn laatste maanden bezig bij FC Utrecht. De 29-jarige aanvoerder heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met de clubleiding over een nieuw contract.

Dat liet de directie donderdag weten op de website van FC Utrecht.

Beide partijen spraken donderdag nog tevergeefs met elkaar."We zijn er niet uitgekomen", gaf technisch directeur Foeke Booy na afloop te kennen.

"Ook na onze laatste krachtsinspanning is het niet gelukt tot een akkoord te komen. Dat is jammer, we hebben er alles aan gedaan, maar er valt niemand iets te verwijten. Het verschil bleef gewoon te groot, zowel financieel als wat betreft de duur van het contract."

Volgens Booy zijn de onderhandelingen met Silberbauer in een goede sfeer verlopen, ondanks de negatieve uitkomst.

Geen afkoopsom

"Toen bleek dat een nieuwe overeenkomst er echt niet in zat, hebben we elkaar een hand gegeven en elkaar voor de toekomst veel succes gewenst", aldus Booy.

Het driejarige contract van Silberbauer loopt komende zomer af. Hij kan derhalve zonder afkoopsom overstappen naar een andere club. Pogingen van FC Utrecht om hem tijdens de winterstop nog voor een aardig bedrag te verkopen, liepen op niets uit.