ENSCHEDE - FC Twente is van plan om haar begroting komende zomer met liefst tien miljoen euro op te schroeven.

“We blijven groeien”, zegt voorzitter Joop Munsterman in het nieuwe magazine van NUsport. “Volgend seizoen willen we naar een begroting van 45 miljoen.”

De Tukkers werken deze jaargang met een budget van ongeveer 35 miljoen euro. Onder de in 2004 aangetreden Munsterman kwam de afgelopen jaren het ene na het andere plan tot wasdom in Enschede.

FC Twente werkte zich op van bijna failliete middenmoter tot de landskampioen van 2010, die dit seizoen na de Johan Cruijff Schaal nóg drie prijzen kan winnen.

Uitverkocht stadion

De Grolsch Veste is elke wedstrijd uitverkocht met ruim 24 duizend fans. En als het aan Munsterman ligt, werkt Twente straks in een stadion met 44 duizend stoeltjes. “Volgend seizoen gaan we al naar 32 duizend.”

FC Twente bloeit aan alle kanten. “Je merkt dat de club steeds meer begint te leven, ook buiten de regio”, zegt Munsterman.

“Vijf jaar geleden hadden we honderdduizend fans in Nederland, nu ruim een miljoen. Dat is fantastisch, maar we zijn nog lang niet klaar. We kijken al weer verder.”

In het nieuwe NUsport-magazine, dat nu in de winkels ligt en online te bestellen is, vindt u een rondetafelgesprek met Eddy Achterberg, Sander Boschker en Joop Munsterman. Hierin nemen de drie FC Twente-iconen op anekdotische wijze de geschiedenis van hun club door.