NEW ORLEANS - De New Orleans Hornets en de Indiana Pacers hebben zich woensdagnacht geplaatst voor de play-offs in de NBA.

Zeges voor eigen publiek hielpen beide ploegen aan een felbegeerd plekje in de ontknoping van het seizoen.

De Hornets waren met 101-93 te sterk voor de Houston Rockets. De Pacers wonnen overtuigend van de Washington Wizards: 136-112.

Chris Paul was belangrijk voor de Hornets met 28 punten. Door de nederlaag kunnen de Rockets de play-offs vergeten. De Pacers waren afhankelijk van het resultaat van Charlotte Bobcats. De concurrent ging na verlenging onderuit bij Orlando Magic: 102-111.

Veel fans in Indiana bleven in het stadion en begroetten het resultaat met gejuich. De Chicago Bulls zijn waarschijnlijk de eerste horde voor de Pacers in de play-offs.

Spurs en Lakers

De San Antonio Spurs stelden de koppositie in de Western Conference veilig. Het topteam won thuis met 124-92 van de Sacramento Kings en zag naaste belager Los Angeles Lakers verliezen.

De titelverdediger is in de aanloop naar de play-offs duidelijk de vorm kwijt. Bij de Golden State Warriors werd de tweede nederlaag op rij geleden: 87-95. Miami Heat verloor van Milwaukee Bucks met 90-85. De Bucks vochten voor de play-offs, maar vielen door de zege van Indiana net buiten de boot.

Gadzuric

Dan Gadzuric mocht starten als center bij de New Jersey Nets. Zijn zeven punten en vijf rebounds brachten zijn ploeg echter geen overwinning.

De Detroit Pistons waren voor eigen publiek de sterkste: 116-109. De Hagenaar Gadzuric kwam tot ruim 22 speelminuten.