VILLARREAL - Na Zenit Sint-Petersburg wacht FC Twente donderdag in de Europa League met Villarreal opnieuw een aansprekende tegenstander. De kampioen van Nederland hoopt in de kwartfinale wederom voor een stunt te zorgen.

PSV neemt het in Lissabon op tegen Benfica, de huidige nummer twee uit de Portugese competitie.

FC Twente treedt in Spanje aan met een fitte selectie. Ook Douglas, die in de eredivisie een schorsing van zes duels uitzit, is inzetbaar. Trainer Michel Preud'homme heeft nog niet gezegd wie speelt.

De return is over een week in Enschede. Voor dat duel is de Veste al uitverkocht. FC Twente speelde in 1978 voor de laatste keer in een kwartfinale van een Europees toernooi. Villarreal deed dat de laatste tien jaar nog drie keer.

PSV

PSV kan niet beschikken over Ola Toivonen. De Zweedse schaduwspits is nog niet voldoende hersteld van de blessure aan zijn hamstring. Jagos Vukovic is na een vergelijkbare blessure wel weer inzetbaar bij de Eindhovenaren.

Marcelo, Erik Pieters, Wilfred Bouma, Orlando Engelaar, Marcus Berg en Balázs Dzsudzsák kunnen zich donderdag geen gele kaart permitteren. Gaan ze wel op de bon, dan zijn ze geschorst voor de return van volgende week in het Philips Stadion.

In het NUsport-magazine van deze week staat een verhaal over de spitsen van PSV. Het nummer ligt sinds dinsdag in de winkels en is online bestelbaar.