LONDEN - De teams in de Formule 1 ontvingen in 2010 gezamenlijk een bedrag van 658 miljoen dollar, omgerekend 460 miljoen euro, aan prijzengeld. Dat was 21 procent meer dan het jaar ervoor, meldde het financiële persbureau Bloomberg.

Uit de boekhouding van de Formula One Administration blijkt dat de teams al drie jaar op rij meer prijzengeld krijgen. Het is een gevolg van de overname door CVC Capital Partners in 2005.

Om de voorkomen dat de belangrijkste renstallen een eigen klasse zouden oprichten, werd afgesproken meer prijzengeld uit te keren.

De omzet van de Formule 1 steeg met 2 procent naar 1,08 miljard dollar, ongeveer 755 miljoen euro. De toevoegingen van de races in Zuid-Korea en Canada droegen daaraan bij.

Fors verlies

CVC leed overigens fors verlies als gevolg van investeringen in de Formule 1. Het negatieve saldo bedroeg 660 miljoen dollar.

Bloomberg wist ook het inkomen van de hoogste baas van de Formule 1 te achterhalen. De 80-jarige Bernie Ecclestone ontving 4,85 miljoen pond (ruim 5,5 miljoen euro).