AMSTERDAM - Alex Pastoor wordt de nieuwe coach van NEC. De huidige trainer van Excelsior volgt na dit seizoen Wiljan Vloet op, die aan de slag gaat bij Sparta Rotterdam. Daar wordt hij met ingang van volgend seizoen de nieuwe algemeen- en technisch directeur.

Vloet gaat bij Sparta de plaats van Peter Bonthuis innemen, zo staat te lezen op de clubsite. De huidige algemeen directeur van de Rotterdammers vertrekt aan het einde van dit seizoen.

Rob Baan, die zich bezighield met technische zaken, vertrok al in februari bij Sparta. Vloet tekent een contract voor vijf jaar.

Bewuste keuze

''Het is een bewuste keuze van mij geweest om het trainingspak aan de wilgen te hangen. Een beleidsmatige keuze heb ik altijd geambieerd en Sparta is in mijn ogen een club met potentie'', aldus Vloet.

''De kans om met Sparta aan een succesvolle toekomst te werken grijp ik met beide handen aan.''

Met zijn vertrek naar Sparta komt er een voortijdig einde aan het huwelijk tussen Vloet en NEC. Zijn contract bij de Nijmeegse eredivisionist liep tot en met het seizoen 2011-2012.

Vloet was eerder werkzaam als coach bij FC Den Bosch, Roda JC en ADO Den Haag. Daarnaast was hij hoofd jeugdopleidingen bij PSV.

Pastoor

Pastoor wordt de nieuwe coach van NEC. De huidige oefenmeester van Excelsior stond ook in de belangstelling van De Graafschap, maar die ploeg vist achter het net. Pastoor tekent een contract voor 2 jaar in Nijmegen.

De Noord-Hollander staat op dit moment nog onder contract bij Feyenoord, dat hem dit seizoen als hoofdtrainer heeft gestald bij stadgenoot Excelsior.

Plafond

''NEC heeft in mijn ogen een interessante spelersgroep onder contract staan met daarin veel spelers die nog niet aan het plafond van hun kunnen zitten.'', laat Pastoor weten.

''Als je daarbij de kwaliteit van de staf en de beschikbare faciliteiten optelt ga ik graag de uitdaging aan om hier als hoofdtrainer het maximale uit de selectie te halen.''