MILAAN - Schalke 04 is, wat er ook nog gebeurt, de sensatie van de kwartfinales van de Champions League. De Duitsers versloegen titelverdediger Internazionale dinsdagavond in een warm avondje Milaan met liefst 5-2.

In de eerste drie kwartier gebeurde er al genoeg voor een hele wedstrijd.

Inter, met Samuel Eto'o en Diego Milito voorin en Wesley Sneijder vlak achter hen, viel hartstochtelijk aan.

Schalke 04, slecht in de Bundesliga maar goed in Europa, counterde naar hartenlust.

Fantastisch doelpunt

Het eerste gejuich in het Giuseppe Meazza-stadion klonk na amper 25 seconden. De Duitse doelman Manuel Neuer kopte buiten zijn strafschopgebied met een gewaagde snoekduik een bal weg, precies naar Dejan Stankovic.

De Serviër dacht niet eens meer na en scoorde, bijna vanaf de middellijn, met een fantastische volley. De wonderschone treffer viel snel, maar betekende geen record. Roy Makaay trof in 2007 namens Bayern München tegen Real Madrid na tien tellen doel.

Schalke schrok niet. De kwartfinale was sowieso al mooi, elk succesje daarin meegenomen. De gelijkmaker kwam niet eens onverwacht, wel na knullig verdedigen van de Italianen. Kyriakos Papadopoulos kon zomaar inkoppen.

Julio Cesar redde in eerste instantie nog wel, maar op de stuiterende rebound van Joel Matip had hij geen verweer.

Sneijder

Inter begon meteen opnieuw. Milito claimde vergeefs een strafschop en de 2-1 van Eto'o ging wegens buitenspel terecht niet door. Toch kwam het er even later wel van. Sneijder vond Esteban Cambiasso, die legde het leer met het hoofd op de voet van Milito: 2-1.

Weer maalde Schalke er niet om en weer viel de Inter-defensie het nodige te verwijten. Edu mocht van ver komen, tegen Julio Cesar opschieten om vervolgens toch de 2-2 binnen te tikken.

De boodschap van coach Leonardo in de rust was hard en duidelijk: erop af en voluit. De opdracht kwam aan, de uitwerking echter net. Milito, rakelings naast, en Eto'o, knappe redding Neuer, misten ideale mogelijkheden.

Raul

Schalke lachte zachtjes en groeide in zijn rol van underdog tot hoofdrolspeler. Raul, na een steekpassje van oud-PSV'er Jefferson Farfan, zorgde voor Italiaanse ontzetting op de tribunes met zijn zeventigste treffer in de Champions League (66 in dienst van Real Madrid).

Andrea Ranocchia maakte het ongeloof compleet door een voorzet van Jose Manuel Jurado in eigen doel te glijden: 2-4.

Chivu

Er was toen nog geen uur verstreken. Oud-Ajacied Cristian Chivu toonde de frustratie over het verloop het best door met succes naar zijn tweede gele kaart te solliciteren.

Voor Sneijder, de andere negen en Leonardo was er toen geen redden meer aan. Edu scoorde nogmaals, maar het had ook zomaar 2-8 kunnen worden.