AMSTERDAM - Mounir El Hamdaoui kan zich voorstellen dat hij er niet goed opstaat bij een deel van de Ajax-supporters. De spits van de Amsterdammers werd zondag in het thuisduel met Heracles Almelo (3-0) bij elk balcontact uitgefloten door de eigen aanhang.

De negatieve ontvangst in de Arena is het gevolg van zijn langdurige afwezigheid in de selectie, onder meer door ziekte en een aanvaring met trainer Frank de Boer.

El Hamdaoui beseft dat het verbeteren van zijn imago bij de supporters tijd nodig heeft.

"Ik snap het ergens wel. Er is een bepaald beeld van me ontstaan", zegt de spits in het nieuwe NUsport-magazine. "Ik kan niets anders doen dan presteren. Praatjes vullen geen gaatjes."

Momentopnames

El Hamdaoui wil niet beweren dat zijn afwezigheid bepalend was voor de mindere prestaties die Ajax de afgelopen weken leverde. Zo verloor de ploeg van De Boer van ADO Den Haag en was Spartak Moskou tweemaal te sterk in de Europa League.

"We hebben ook punten verloren met mij en duels gewonnen zonder mij. Ik vind niet dat we minder kwaliteit hebben dan PSV en FC Twente. Het zijn momentopnames geweest, details die net in ons nadeel uitvielen."

Geen vertrek

Vanaf de tribunes klonken zondag behalve gefluit ook spreekkoren waarin het vertrek van El Hamdaoui werd geëist. De clubtopscorer, die deze zomer overkwam van AZ, denkt echter allerminst aan een overstap naar een andere club.

"Ik speel bij een club die voetbal ademt. Bij het eerste, de beloften, de jeugd. Pas als er een club komt waar ze nog veel beter voetballen, ga ik nadenken. Maar daar zijn er niet veel van."

In het magazine van NUsport staat deze week een uitgebreid interview met Mounir El Hamdaoui.