BREE - Kim Clijsters moet gedwongen vier tot zes weken rust nemen. De Belgische nummer twee van de wereldranglijst heeft haar rechterschouder en -pols overbelast, meldt ze op haar website.

De 27-jarige Clijsters, begin dit jaar nog winnares van de Australian Open, mist daardoor onder meer de halve finale van de Fed Cup medio april in Charleroi tegen Tsjechië.

De Vlaamse kreeg vorige maand last van haar schouder tijdens het toernooi van Indian Wells en gaf daar op. Vorige week in Miami tenniste ze toch weer mee en haalde daar nog de kwartfinale.

Jammer

Haar medische staf adviseert nu rust en revalidatie. ''Ik vind dit ontzettend jammer'', aldus Clijsters.

''Die Fed Cup is echt iets waar ik naar uitkeek. Maar ik voelde wel dat er iets niet in de haak was: te veel kleine kwaaltjes na elkaar die niet leken te verdwijnen. Dat kruipt dan ook in je hoofd.''

Niets forceren

Clijsters schrapt ook het toernooi in Madrid en hoopt haar rentree te kunnen maken op 9 mei in Rome, twee weken voor Roland Garros.

"Ik wil niets forceren, want ik wil vermijden dat het chronisch wordt. Ik wil er dit jaar echt bij zijn op Roland Garros. Er zit nu dus niks anders op dan te rusten en zeker de eerste weken geen tennisracket aan te raken", aldus de Belgische.