ENSCHEDE - Oud-voetballer Youri Mulder (42) keert waarschijnlijk terug bij FC Twente als assistent-trainer. ''Het is nog niet helemaal rond. We zijn nog in gesprek, maar het ziet er goed uit'', liet de negenvoudige international dinsdag weten.

''Waarom ik het doe? Nou, omdat ze mij hebben gevraagd en omdat ik het leuk vind.''

Mulder speelde van 1990 tot 1993 voor de Tukkers. Daarna stapte hij over naar het Duitse Schalke 04. In 2002 stopte Mulder als profvoetballer.

Bij Schalke was hij enkele jaren geleden assistent van hoofdcoach Fred Rutten. Na diens vertrek fungeerde de voormalige aanvaller nog even als interim-coach, tot de komst van Felix Magath.

Trainersdiploma

''Op korte termijn krijg ik te horen of ik word toegelaten tot de cursus voor het hoogste trainersdiploma in Duitsland'', gaf Mulder aan.

''Het is nog steeds de bedoeling dat ik het hoogste papiertje haal. Maar ook in Duitsland is het aantal cursusplaatsen klein. Ik blijf me liever richten op de Duitse opleiding, aangezien die qua leerstof beter aansluit op de vorige diploma's die ik eveneens in Duitsland heb gehaald.''

Mulder heeft in de afgelopen tijd hier en daar wat werkzaamheden verricht op voetbalgebied, ook in Duitsland. Bij FC Twente krijgt hij de kans om zich met zijn collega's Alfred Schreuder en Boudewijn Pahlplatz onder leiding van hoofdcoach Michel Preud'homme verder te ontwikkelen als trainer.

''Ik kom zeker in een goede organisatie terecht'', erkende Mulder, zoon van oud-Ajacied en tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

Analist

Youri Mulder verwacht dat hij zijn tv-werk bij de NOS komend seizoen kan voortzetten. ''Ik denk wel dat ik dat kan combineren met mijn nieuwe baan bij FC Twente. Alleen als we in de Champions League spelen, zal ik misschien wat minder dan nu optreden als analist.''

''In Studio Voetbal zit ik zondagavond ook nog maar eens in de twee weken. Ik denk ook niet dat de tv-kijkers mij nu al willen missen, zeker niet na het vertrek van Hugo Borst, haha.''