AMSTERDAM - Maarten Martens neemt Gill Swerts zijn tackle van afgelopen zaterdag in het duel tussen Feyenoord en AZ (0-1) niet kwalijk. De Belg liep na een stevige charge van zijn landgenoot in Rotterdamse dienst een diepe vleeswond van 20 centimeter op in zijn scheenbeen.

AZ kan naar het zich laat aanzien vier weken niet beschikken over de linkspoot, terwijl Swerts een schorsing van vier duels voor de boeg heeft.

"Ik ben heel erg geschrokken", liet Martens Het Laatste Nieuws optekenen. "Ik zag het bot liggen en vreesde even voor een botbreuk. Gelukkig stelde onze fysiotherapeut me snel gerust."

"Ik neem Gill niets kwalijk. Het was absoluut niet zijn bedoeling", oordeelde de aanvaller over zijn vriend en oud-ploeggenoot. "Na afloop kwam hij ook uitgebreid zijn excuses aanbieden in de kleedkamer."

De kans dat Martens in het reguliere eredivisie-seizoen nog in actie komt is klein. Aan de play-offs voor Europees voetbal kan de Belgische spelmaker waarschijnlijk wel meedoen, mocht AZ zich daarvoor plaatsen.