AMSTERDAM - Lieuwe Westra ontbreekt woensdag bij de 99e editie van de Scheldeprijs. De renner van Vacansoleil is nog niet hersteld van zijn ziekte, die hem afgelopen weekend ook al uit de Ronde van Vlaanderen hield.

"Ik ben beter maar nog niet super", meldt de 28-jarige Friese renner.

Westra hoopt deze week wel weer wat trainingskilometers te maken om volgende week terug te keren in het peloton. "Wellicht dat vandaag mijn eerste rondje wordt. Dan rij ik volgende week sowieso in Drenthe en daarna wellicht de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

Dit seizoen doet Westra het vooralsnog goed. In de Classic Loire Atlantique was de Friese renner de beste en in de Driedaagse De Panne deed hij tot het laatste moment mee om de eindoverwinning. Uiteindelijk moest Westra alleen de Belgische renner Sébastien Rosseler voor zich dulden.

Geen Nederlanders

Met het ontbreken van Westra verschijnt Vacansoleil in Antwerpen zonder Nederlanders aan de start van de Scheldeprijs.

De ploeg voor de 205 kilometer lange wegwedstrijd bestaat uit de Belgen Björn Leukemans, Stijn Devolder, Frederik Veuchelen, Gorik Gardeyn, de Italianen Alberto Ongarato en Marcello Pavarin, de Fransman Romain Feillu en de Sloveen Borut Bozic.