MILAAN - Mark van Bommel won zaterdag met AC Milan de derby tegen aartsrivaal Inter afgetekend met 3-0. De middenvelder speelde een sterke partij en staat met de 'Rossoneri' bovenaan in de Serie A. Hoe anders is de situatie bij zijn vorige werkgever Bayern München.

Na het vertrek van Van Bommel afgelopen winterstop, verloor Bayern al snel het zicht op alle hoofdprijzen.

''Of ze me daar missen?'', stelt Van Bommel tegenover NUsport. ''Dat moet je in München vragen. Ze zijn er niet beter op geworden, dat is waar. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt.''

Over de precieze reden van zijn vervroegde vertrek uit Duitsland (Van Bommels contract liep nog een halfjaar door) heeft hij nooit willen uitweiden.

Van Gaal

Louis van Gaal maakte zijn aanvoerder op 13 december in de trainerskamer duidelijk dat hij niet meer van de kwaliteiten van de middenvelder overtuigd was.

De coach vertelde Van Bommel dat hij niet langer verzekerd was van een basisplaats en dat hij ook op zoek zou gaan naar een nieuwe aanvoerder. Op dat moment besloot Van Bommel dat hij weg moest bij deze trainer, en snel ook.

Als NUsport Van Bommel bovenstaand scenario voorlegt, lacht hij veelzeggend. ''Als jij het zegt, zal het wel zo zijn'', grapt hij.

Dan serieus: ''Ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten, anders was ik niet naar Milan gegaan. Het hoofdstuk München heb ik afgesloten. Heb daar veel gewonnen, ben heel graag aanvoerder geweest. Veel mensen binnen de club - op elk niveau - vinden het jammer dat ik er niet meer speel. Dat is een groot compliment. Ik hoef geen lange neus te trekken, de resultaten spreken voor zich.''

In het NUsport-magazine staat deze week een uitgebreid interview met Van Bommel.