ROTTERDAM - Feyenoord heeft Leroy Fer maandag uitgenodigd om later deze maand opnieuw met hem te gaan praten over het openbreken van zijn tot medio 2012 lopende contract. Dat bevestigt zaakwaarnemer Rob Jansen van de 21-jarige middenvelder tegenover NUsport.

"We gaan op de uitnodiging in, maar met welke intentie? Dat ga ik niet via de media communiceren."

Fer zat in de eerste seizoenshelft voor het laatst met Feyenoord om de tafel, in de tijd dat Leo Beenhakker nog technisch directeur was. Beide partijen spraken toen af dat het voorlopig geen zin had om verder te praten.

Nadat Fer de laatste weken in de media meermalen aangaf open te staan voor een nieuw gesprek met de Feyenoord-leiding, zette algemeen directeur (en waarnemend technisch directeur) Eric Gudde in op nieuwe onderhandelingen met de vice-aanvoerder.

Uitgeleerd

"Bijtekenen is een serieuze optie", zegt Fer, die de laatste weken voornamelijk op de bank moest plaatsnemen. "Ik weet dat ik hier nog niet ben uitgeleerd. Ik hoop dat Feyenoord en ik eruit kunnen komen."

Feyenoord is ook in gesprek met verdediger Stefan de Vrij over het openbreken van zijn tot 2012 lopende contract. Met aanvoerder Ron Vlaar en middenvelder Georginio Wijnaldum wordt pas na dit seizoen verder gepraat, omdat beide spelers niet eerder met de clubleiding om de tafel willen.