AMSTERDAM - Huib Troost is niet langer de coach van Thiemo de Bakker. Dat maakte de Nederlander maandag bekend. De twee hebben afgelopen weekeinde in een gesprek de samenwerking beëindigd. Troost begeleidde De Bakker sinds oktober vorig jaar.

''Het was een lastige beslissing, maar het is beter zo'', zei de 22-jarige De Bakker die dit jaar pas één wedstrijd won op de ATP Tour.

Hij kent Troost al vanaf zijn jeugd. ''We staan denk ik iets te dicht bij elkaar. Op moeilijke momenten is het soms lastig om dingen van hem aan te nemen.''

Sluiter

De Bakker benadrukt dat de breuk geen gevolgen heeft voor de vriendschap tussen hem en Troost. ''We zijn oké samen.''

Raemon Sluiter, die Troost al hielp met de coaching, zal De Bakker de komende weken begeleiden. De Rotterdammer was eerder al alleen coach van De Bakker voor hij zijn eigen carrière weer even oppikte.

Ook John van Lottum en Dennis Schenk werkten in het verleden al met de inwoner van Haarlem.

Mondiale nummer 54

Voor het begin van het jaar waren De Bakker en Troost nog vastbesloten om 2011 te eindigen in de top 25 van de wereld. Ruim drie maanden later is hij echter slechts de nummer 54 van de ranglijst.

Zijn favoriete gravelseizoen komt er nu aan. Het is echter de vraag of De Bakker volgende week in actie komt op het gemalen baksteen van Monte Carlo. Hij meldde zich vorige week af voor het toernooi van Miami, omdat zijn verstandskiezen moesten worden getrokken en is nog niet 100 procent fit.