ZEIST - De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Feyenoorder Gill Swerts en Christian Grindheim van SC Heerenveen een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing. Dat maakte de bond maandag bekend.

Beide spelers gingen akkoord met het voorstel van de aanklager na hun rode kaarten van afgelopen weekeinde voor zware overtredingen.

Swerts en Grindheim kunnen dit seizoen alleen nog in het laatste competitieduel van hun club meedoen.

Swerts mist de confrontaties met FC Utrecht, Willem II, PSV en VVV-Venlo. Hij maakte zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AZ (0-1) een harde overtreding op Maarten Martens. De Belg liep een diepe vleeswond op en komt mogelijk dit seizoen niet meer in actie.

Grindheim

Grindheim ging op dezelfde avond hard door op Excelsior-speler Leen van Steensel die het veld per brancard moest verlaten, al valt zijn blessure mee. Heerenveen verloor voor eigen publiek van de Rotterdammers: 2-3.

Grindheim ontbreekt tegen PSV, FC Utrecht, VVV-Venlo en Ajax. De aanklager heeft in beide gevallen rekening gehouden met de blessures bij de tegenstander en het strafverleden van de daders.

Swinkels

Ook Arjan Swinkels accepteerde een schorsing van vier duels. De verdediger van Willem II haalde Willem Janssen van Roda JC onderuit.

De rode kaarten voor Leon Broekhof en Rogier Meijer van De Graafschap leidden tot een wedstrijd schorsing.

Broekhof heeft zijn straf geaccepteerd. Meijer gaat in beroep en moet voor de tuchtcommissie verschijnen. Beide mannen kregen tegen NAC Breda rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Wegduwen

In de Jupiler League ging het enige schikkingsvoorstel naar een assistent-trainer. De aanklager wil Henk de Jong van Cambuur Leeuwarden voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk voor het wegduwen van de vierde official in het duel met BV Veendam.