GELSENKIRCHEN - Klaas-Jan Huntelaar doet dinsdag niet mee wanneer Schalke 04 het in de kwartfinales van de Champions League opneemt tegen titelverdediger Internazionale. De spits ondervindt nog te veel hinder van zijn knieblessure.

Aanvaller Mario Gavranovic en middenvelder Peer Kluge ontbreken eveneens. De Ghanees Anthony Annan is niet speelgerechtigd.

Christoph Metzelder is ondanks een gebroken neus vastbesloten om aan de aftrap te verschijnen in Milaan. De verdediger speelt met een masker.

Zijn trainer Ralf Rangnick kijkt reikhalzend uit naar het duel. ''We verheugen ons er heel erg op. We hebben niets te verliezen. We zijn de 'outsider' en die rol past ons goed.''

Inter

Het Inter van middenvelder Wesley Sneijder zal zich tegen de Duitsers willen herstellen van de met 3-0 verloren derby van zaterdag tegen AC Milan.

Coach Leonardo, die na de nederlaag onder vuur ligt in Italië, kan geen beroep doen op verdediger Lucio (geschorst) en aanvaller Giampaolo Pazzini (niet speelgerechtigd).

Leonardo relativeerde op een persconferentie de invloed van de Milanese derby. ''Het zal geen weerslag hebben op ons spel. Ik voel me zelfs gesterkt door die wedstrijd. We zullen Schalke nu niet onderschatten." Aanvoerder Javier Zanetti was zelfverzekerder. ''We gaan Schalke verslaan."