LONDEN - Wayne Rooney hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. De spits van Manchester United maakte zaterdag in het uitduel met West Ham United een zuivere hattrick en vierde die prestatie door luidkeels te schelden in een tv-camera.

Die uitbarsting komt hem mogelijk duur te staan, want de Engelse voetbalbond FA kondigde zondag aan een onderzoek te doen naar dit incident.

Manchester United dreigde zaterdag in de titelrace averij op te lopen, maar Rooney boog dankzij een hattrick de 2-0-achterstand om in een 3-2-voorsprong.

Ongepast

Toen hij zijn derde treffer - vanaf de penaltystip - maakte, liep hij direct naar een tv-camera om vervolgens enkele scheldwoorden te schreeuwen. ''De emoties liepen hoog op en ik liet me gaan. Mijn reactie was ongepast'', sprak de flamboyante Engelsman na afloop.

De FA reageerde iets minder laconiek en kondigde aan de kwestie te willen onderzoeken. ''Uiteraard accepteren we geen gemeen spel of vuil taalgebruik'', meldde een woordvoerder. De voetbalbond bepaalt maandag of het incident inderdaad een vervolg krijgt.