MILAAN - De Milanese derby is zaterdag een prooi geworden voor AC Milan. In San Siro waren de 'rossoneri' met 3-0 te sterk voor Internazionale. Alexandre Pato was de held bij de thuisploeg met twee treffers. Koploper Milan staat nu vijf punten voor op nummer twee Inter.

Al in de eerste minuut kwam Milan op voorsprong via Pato. De Braziliaan maakte na ruim een uur zijn tweede treffer. Op dat moment stond Inter nog maar met tien man op het veld. Oud-Ajacied Christian Chivu kreeg een directe rode kaart.

In de slotfase benutte Antonio Cassano nog een strafschop. De invaller trok na de treffer zijn shirt uit en kreeg daarvoor geel. In blessuretijd moest hij zelfs vertrekken na een tweede gele kaart voor een harde overtreding.

Seedorf en Van Bommel

Clarence Seedorf speelde de hele wedstrijd als aanvoerder van Milan. Hij werd op het middenveld geflankeerd door Mark van Bommel, die een gele kaart kreeg.

In de slotfase kwam Urby Emanuelson ook nog het veld in door een publiekswissel van Pato. Bij Inter was Wesley Sneijder negentig minuten lang de spelmaker.