MIAMI - Viktoria Azarenka heeft zaterdag het prestigieuze tennistoernooi van Miami op haar naam geschreven. De 21-jarige Wit-Russin versloeg in de finale Maria Sjarapova.

De Russin kwam er in de eerste set amper aan te pas: 1-6. In de tweede reeks was er meer strijd, maar Azarenka bleef met 6-4 aan de goede kant van de score.

Het was voor Azarenka de tweede eindzege in Miami. Eerder won de als achtste geplaatste Wit-Russin het evenement in 2009. Ze stijgt maandag naar de zesde plek op de wereldranglijst, een evenaring van haar hoogste positie ooit.

Goede tactiek

''Ik denk dat ik de goede tactiek had. Ik liet Maria niet in haar ritme komen en daardoor miste ze veel. Al moest ik er nog wel voor vechten aan het eind", zei Azarenka over haar triomf.

Voor de als zestiende ingeschaalde Sjarapova was het al de derde keer dat ze de eindstrijd in Miami verloor. De tennisdiva bleef echter sportief. ''Het is natuurlijk een teleurstelling, maar ze was de betere speelster."

Sjarapova vond het eigenlijk al een wonder dat ze de finale bereikte. ''Aan het begin van het jaar was ik niet eens fit genoeg om een toernooi te spelen. Het is echt geweldig dat het me toch gelukt is. Daar ben ik trots op."