ENSCHEDE - Bryan Ruiz begint zaterdag op de bank bij FC Twente tijdens de topper tegen PSV. De aanvaller uit Costa Rica is hersteld van een slepende spierblessure, die hem zo'n zes weken aan de kant hield. Trainer Michel Preud'homme laat Ruiz echter nog niet meteen beginnen.

Luuk de Jong staat in de punt van de aanval. De international vervangt daar de geblesseerde Marc Janko. De Jong krijgt vanaf de flanken steun van Nacer Chadli en Emir Bajrami.

Theo Janssen, die zich geblesseerd moest afmelden voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Hongarije, heeft ook een basisplaats. Rasmus Bengtsson vervangt de geschorste Douglas.

Pieters en Berg

PSV begint met de verwachte elf spelers aan de kraker in Enschede. Erik Pieters is fit genoeg om te starten. Marcus Berg staat in de spits. De wedstrijd in de Veste begint om 18.45 uur.

De ploeg uit Eindhoven heeft zes wedstrijden voor het einde van de competitie één punt voorsprong op FC Twente. Ajax staat zes punten achter op PSV. FC Twente won de eerste confrontatie dit seizoen in Eindhoven met 1-0 door een doelpunt van Chadli.

Opstellingen

FC Twente: Michailov; Rosales, Wisgerhof, Bengtsson en Buysse; Landzaat, Janssen en Brama; Chadli, De Jong en Bajrami.

PSV: Isaksson; Manolev, Marcelo, Bouma en Pieters; Hutchinson en Engelaar; Lens, Bakkal en Dzsudzsák; Berg.