AMSTERDAM - Bayern München heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om een plaats in de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Louis van Gaal was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Mönchengladbach. Arjen Robben maakte het enige doelpunt.

Omdat Hannover '96 met 4-1 onderuit ging op bezoek bij koploper Borussia Dortmund, klimt de 'Rekordmeister' naar de derde plaats op de ranglijst.

De 'Borussen' kwamen nog wel op achterstand door Mohammed Abdellaoue. Mario Götze, Lucas Barrios en Kevin Grosskreutz draaiden de rollen in rap tempo om.

De belangrijkste concurrent voor Bayern München in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor het miljoenenbal, Bayer Leverkusen, pakte wel drie punten. In en tegen Kaiserslautern werd het via Sidney Sam 0-1.

FSV Mainz 05

FSV Mainz 05 lijkt de Champions League definitief te kunnen vergeten. In eigen huis werd het na een vroege achterstand tegen SC Freiburg 1-1. De achterstand op Bayern loopt zodoende op tot zes punten.

De regerend landskampioen heeft met nog zes duels te gaan 51 punten. Dat is er één meer dan Hannover. Leverkusen handhaaft een voorsprong van zeven punten op de Zuid-Duitsers.