AMSTERDAM - Wayne Rooney heeft zaterdag met een hattrick in de tweede helft van het duel tussen West Ham United en Manchester United puntenverlies voor de koploper in de Engelse Premier League voorkomen.

ManUnited won het duel in Londen met 2-4, met naast de drie genoemde treffers voor Rooney een doelpunt van de Mexicaan Javier Hernandez.

De ploeg van de geschorste trainer Alex Ferguson leek een helft lang al met de gedachten bij de kwartfinale in de Champions League tegen Chelsea van woensdag.

Mark Noble profiteerde daarvan. De middenvelder mocht tot twee keer toe aanleggen voor een strafschop. Na elf minuten maakte eerst Patrice Evra hands. Een kwartier later ging de bal weer op de stip, na een overtreding van Nemanja Vidic. Noble scoorde twee keer.

Bij United ontbrak Edwin van der Sar. De doelman werd vervangen door de Pool Tomasz Kuszczak.

Honderdste treffer

Het tweede doelpunt van Rooney was zijn honderdste treffer in dienst van Manchester United. De aanvaller kwam in 2004 over van Everton. Het was de vierde hattrick de international in de Premier League maakte.

Ook Hernandez mag een mooi moyenne overleggen. Het Mexicaanse talent maakte in alle competities elf treffers voor zijn ploeg en had daar slechts vijftien schoten op doel voor nodig.

Nummer twee Arsenal speelt later op zaterdag tegen Blackburn Rovers.

Hattrick Rooney tegen West Ham