AMSTERDAM - Micheal Schumacher vindt het veel te vroeg om zijn Mercedes-team af te schrijven na het slechte resultaat van de renstal in de openingsrace van de Formule 1 in Australië.

Mercedes GP arriveerde met hoge verwachtingen in Melbourne, maar kende met zowel Schumacher (11) als zijn teamgenoot Nico Rosberg (8) een teleurstellende kwalificatie. In de race vielen beide Duitsers uit.

De zevenvoudig wereldkampioen zegt dat Mercedes vastberaden is om terug te slaan in Maleisië, waar komend weekeinde de volgende Grand Prix wordt verreden.

Uitdaging

"Er is geen enkele twijfel dat we het beter willen doen dan in de openingsrace, die uitmondde ine een teleurstelling voor ons allemaal", aldus Schumacher.

"Dat zien we overduidelijk als een uitdaging, het is veel te snel om ons al af te schrijven. Iedereen in het team blijft positief en is klaar om te strijden. Dus ik verwacht een beter weekeinde, eentje waar we op kunnen bouwen."

Verrassen

Schumachers stalgenoot Rosberg is er eveneens zeker van dat Mercedes een veel betere Grand Prix tegemoet gaat in Sepang. Volgens de Duitser kan zijn team de concurrentie verrassen in de race.

"We hadden een zwaar weekeinde in Australië, maar het team heeft hard gewerkt en we vertrouwen er op dat de auto betrouwbaar zal zijn in Maleisië", zei Rosberg.

Potentieel

"Melbourne is een uniek circuit en we weten dat we steeds meer gaan ontdekken over ons prestatieniveau na de komende paar races."

"Ik denk dat we volgende week zondag een hoop mensen kunnen verrassen. Tijdens de voorbereidingen in Barcelona bleek dat onze auto snel is, dus nu moeten we dat potentieel er uit zien te halen."