AMSTERDAM - De plannen die Johan Cruijff heeft met de jeugdopleiding van Ajax kunnen niet op de goedkeuring rekenen van Piet Keizer. De voormalige linksbuiten stelt daarnaast nooit betrokken te zijn geweest bij de technische klankbordgroep.

Wat Keizer betreft hebben de door Cruijff naar voren geschoven Dennis Bergkamp en Wim Jonk niet de benodigde ervaring om de plannen goed uit te voeren.

"Zij kunnen best potentie hebben, maar ik geloof niet dat zij de jeugdopleiding van Ajax naar een hoger niveau kunnen tillen. Zijn hebben te weinig ervaring, als trainer en manager. Ik zou hebben gekozen voor ervaren trainers, die al bewezen hebben dat zij spelers beter maken", liet Keizer het Algemeen Dagblad optekenen.

De naam van Keizer werd regelmatig genoemd in de plannen van Cruijff, die aangaf dat zijn voormalige collega in de aanval van Ajax en Oranje hem steunt in zijn revolutie. Niets van waar, aldus Keizer.

"Ik heb in een vroeg stadium al laten weten niets in de plannen te zien. Het was lang onduidelijk hoe het zou functioneren."