AMSTERDAM - De Bundesligawedstrijd tussen Sankt Pauli en Schalke 04 is gestaakt. In de 88e minuut beëindigde scheidsrechter Deniz Aytekin de wedstrijd nadat zijn assistent met een volle bierbeker was geraakt.

Op dat moment stond het 2-0 voor Schalke door doelpunten van Raul en Julian Draxler. Het is onduidelijk of de 2-0 ook de eindstand wordt.

Met de staking kwam er een einde aan een wedstrijd waar weinig spanning meer in zat.

Bij de thuisclub waren Jan-Philipp Kalla en Fin Bartels met rood van het veld gestuurd. Beiden vergrepen zich in de tweede helft aan oud-PSV'er Jefferson Farfan.

Spanning was er eerder wel. Sankt Pauli, de nummer zestien van de Bundesliga, streed dapper tegen Schalke, dat in de 26e minuut op voorsprong kwam door een kopbal van Raul.

De Spanjaard had in de eerste minuut al de lat geraakt.

Buitenspel

In de 65e minuut deed de gelijkmaker van de Hamburgers het Millerntor Stadion opveren. De treffer werd echter afgekeurd omdat Fabian Boll hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan.

Een minuut later lag de bal aan de andere kant er wel in. De 17-jarige invaller Draxler tikte een voorzet van Farfan binnen.

De Peruaan speelde in het vervolg ook een hoofdrol. Eerst legde Kalla hem in doorgebroken positie neer en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart.

Even later haalde Bartels hard door op de vleugelspits. Ook hij mocht voortijdig naar de kleedkamer.

Geldboete

Vlak voor het einde van de wedstrijd kon een van de Sankt Pauli-fans zich niet meer in bedwang houden.

Met een grote harde plastic bierbeker raakte hij de grensrechter waarop scheidsrechter Aytekin het voor gezien hield.

Sankt Pauli moet zich daardoor naast de degradatiezorgen ook zorgen maken om een geldboete.