AMSTERDAM - Rafael Nadal staat in de finale van het Masterstoernooi van Miami. In de halve eindstrijd rekende hij vrijdag (lokale tijd) af met zijn eeuwige rivaal Roger Federer.

In de eindstrijd neemt Djokovic het op tegen Rafael Nadal, die met 6-3 en 6-2 won van Roger Federer.

Fish en Djokovic gingen vier games lang gelijk op. De verrassende Amerikaan, als veertiende geplaatst bij de 'vijfde grandslam', kreeg zelfs een breakkans in de openingsfase.

Bij 2-2 gooide regen echter roet in het eten. Na de onderbreking brak Djokovic direct en liep hij uit naar 5-2 om de set vervolgens met 6-3 te winnen.

Eenvoudige zege

In de eerste game van de tweede set boorde Djokovic de hoop van Fish op een goede afloop verder de grond in met een nieuwe break. Dat was de voorbode van een eenvoudige zege.

Toen Djokovic in de zesde game serveerde, legde Fish hem nog even het vuur aan de schenen, maar tot een tweede gamewinst kwam het niet.

Op de opslag van de Amerikaan benutte de nummer twee van de wereld even later al een matchpunt.

Onverslagen

Djokovic gaf Fish geen schijn van kans. ''Hij verplettert ons'', zei Fish na afloop van de partij. ''Hij heeft zo veel zelfvertrouwen en geeft bijna niets weg.''

De Serviër heeft dit jaar al zijn wedstrijden gewonnen en schreef daardoor de Australian Open en de toernooien in Dubai en Indian Wells al op zijn naam.