AMSTERDAM - Josep Guardiola denkt niet veel langer trainer van Barcelona te zijn. De 40-jarige, die onlangs zijn contract nog tot de zomer van 2012 verlengde, zei dat vrijdag tegen de Italiaanse zender Rai Sport.

"Mijn tijd hier bij Barcelona komt ten einde. Ik zit hier goed, maar bij een club als deze kun je nooit te lang blijven."

Guardiola begint volgend jaar aan zijn vierde seizoen bij de club waar hij opgroeide. "Voor een club is veel moed nodig om een trainer zo lang te houden, want spelers raken hun coach zat en omgekeerd."

Guardiola won al acht prijzen sinds hij de teugels bij Barça overnam van Frank Rijkaard. Dit seizoen is de Catalaanse club nog in de race voor de Spaanse titel, de Copa del Rey en de Champions League.

Serie A

Op de vraag of Guardiola ooit in Italië zou willen coachen, was de Spanjaard onduidelijk. "Ik kom als ik nog zin heb om te coachen. Je hebt enthousiasme nodig om zo'n beslissing te nemen."

In de nadagen van zijn spelerscarrière kwam Guardiola twee seizoenen in de Serie A uit. Hij speelde toen voor Brescia en AS Roma.