AMSTERDAM - Het veelbesproken rapport van Johan Cruijff, dat van Ajax weer een topclub moet maken, is sinds vrijdagavond online in te zien.

BNR heeft de hand weten te leggen op het document, dat de titel ‘De weg naar georganiseerde chaos, op weg naar succes’ draagt.

In het rapport staan de plannen van het ‘supertrio' Cruijff, Dennis Bergkamp en Wim Jonk om Ajax weer naar de internationale top te brengen uitvoerig beschreven.

Individuele ontwikkeling

Het belangrijkste aandachtspunt in het document is het individuele opleidingsproces van jonge spelers; het technisch platform, onder leiding van voorzitter Cruijff, probeert dit te benadrukken met het citaat: “Teams debuteren niet”.

Het technisch platform is van mening dat op jeugdcomplex De Toekomst te veel wordt gekeken naar het groepsproces en de prestaties van jeugdteams.

Cruijff, Bergkamp en Jonk zijn van mening dat de individuele ontwikkeling van jeugdspelers altijd voorop zou moeten staan.

Personen

Er worden in het rapport geen personen bij naam genoemd. Eerder lekte een lijstje met namen van werknemers uit, waarvan onmiddellijk de contracten opgezegd zouden moeten worden.

Onder deze namen bevonden zich onder meer die van assistent-trainer Danny Blind en teammanager David Endt.