EINDHOVEN - PSV kan zaterdag in de kraker tegen FC Twente gewoon beschikken over Erik Pieters. De linksback deed vrijdag zonder problemen mee aan de besloten groepstraining in het Philips Stadion. Dat liet trainer Fred Rutten na afloop weten.

Pieters (22) kwam met een lichte blessure terug van de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Hongarije.

De verdediger werkte daarom donderdag een aangepast trainingsprogramma af. Vrijdag sloot hij zich aan bij de groep. ''Het ziet er bij Pieters positief uit; hij heeft gewoon meegetraind'', aldus Rutten. ''Alle internationals zijn gezond teruggekeerd.''

PSV moet het in Enschede doen zonder Ola Toivonen (geschorst én geblesseerd) en Danny Koevermans, die een scheurtje in zijn kuitspier heeft. Otman Bakkal zal opnieuw de Zweedse schaduwspits vervangen.

Teleurstelling

Rutten, die normaal gesproken nooit wil praten over spelers die niet meedoen, sprak zijn teleurstelling uit over het ontbreken van reservespits Koevermans.

''Het is heel vervelend dat Danny is afgehaakt. Hij kan in zulke wedstrijden altijd wel zijn doelpuntje meepikken'', aldus Rutten. Koevermans was begin dit jaar in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen FC Twente trefzeker.