AMSTERDAM - Kenneth Vermeer keert zondag terug in de selectie van Ajax. Trainer Frank de Boer heeft de doelman opgenomen in zijn keurkorps voor het competitieduel met Heracles Almelo.

Vermeer scheurde in de aanloop naar het huidige seizoen een achillespees en maakte onlangs zijn rentree bij Jong Ajax.

De Boer wilde nog niet zeggen of Vermeer de voorkeur krijgt boven Jeroen Verhoeven. Hij mist zondag de geblesseerde Maarten Stekelenburg, Toby Alderweireld en Rasmus Lindgren. Jan Vertonghen is geschorst.

De Boer vult zijn selectie aan met een verdediger. Hij kiest tussen Dico Koppers en Nicolai Boilesen. Mounir El Hamdaoui maakt ook weer deel uit van de A-selectie.

Uitgesproken

''We hebben alles uitgesproken'', stelde De Boer. ''Mounir heeft de laatste weken erg goed getraind. Als ik hem opstel, dan is dat als spits. Hij heeft veel kwaliteiten. Met een Mounir in vorm hebben we meer kans op een tweede eindklassering.''

El Hamdaoui ziet naar eigen zeggen ook uit naar zijn terugkeer. ''We hebben alles uitgesproken en ik speel waar de trainer dat wil. Het is jammer dat we de laatste weken een beetje achterop zijn geraakt. We moeten nu van wedstrijd naar wedstrijd leven. Dan zien we wel.''