AMSTERDAM - Johan Cruijff heeft de afgelopen maanden drie keer aangegeven beschikbaar te zijn voor een plek in de raad van commissarissen van Ajax. Dat schrijft het AD op basis van een intern Ajax-logboek.

Woensdagavond ontkende Cruijff nog een bestuursfunctie te willen bij de Amsterdamse club. “Ik hoef geen jasje aan”, stelde het clubicoon nadat het Ajax-bestuur opgestapt was.

Cruijff liet al op 5 januari via zijn zaakwaarnemer Rutger Koopmans aan Ajax-directeur Rik van den Boog weten dat hij beschikbaar is voor een plek binnen de raad van commissarissen. Datzelfde deed hij ook in een mail naar voorzitter Uri Coronel, zo meldt de krant.

Persoonlijk gesprek

Coronel mailde Cruijff terug dat de commissarissen positief stonden tegenover een bestuursfunctie van de voormalige nummer 14.

In maart eiste Cruijff in een persoonlijk gesprek met Coronel de volledige uitvoering van zijn technische plannen voordat hij lid zou worden van de raad van commissarissen. De clubleiding wilde daaraan niet voldoen, waarna de machtsstrijd bij Ajax begon.